Jahodový cheesecake
Ide o trocha náročnejší recept, preto je dobré pripraviť ho v deň vopred.
Spodná časť:
200g sušených brusníc
100g mandlí
1 bielko
Vrchná časť:
3 žĺtka
50g vanilkového proteínu (môžete vynechať)
750g nízkotučného krémového tvarohu
200g nízkotučného nátierkového masla
500g čerstvých jahôd
5 vyšľahaných bielkov
štipku sódy bikarbóny
stévia alebo 200g kokosového cukru
jahody a čokoláda na ozdobenie
Postup:
Brusnice zmixujeme s mandľami a bielkom. Zmes roztlačíme na plech vystlaný papierom na pečenie a asi 10 minút predpečieme na 160 stupňoch. Žĺtka vyšľaháme s proteínom, tvarohom, nátierkovým maslom, jahodami, sladidlom a sódou bikarbónou na hladký krém. Zľahka vmiešame bielka a vylejeme na predpečenú spodnú časť. Cheesecake pečieme na 160 stupňoch po dobu 35 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vložíme do chladničky. Zdobíme a krájame až na druhý deň.